Over Mij

Even voorstellen:

————–

Ik ben Aafje Terlaak Poot – Haitsma, geboren in het schilderachtige Workum (1966) en sinds 1996 woonachtig in Joure.

Als klein meisje zat ik veel samen met mijn oudere zus bij de keukentafel te tekenen. Soms was ik een beetje jaloers op haar, want zij won zo nu en dan kleurwedstrijden. Zij kon gewoon beter binnen de lijntjes kleuren.

Mijn bewondering voor de meester op de basisschool die schilderde, was groot. Wat genoot ik van zijn schilderijen die tentoongesteld werden in het stadhuis. Zowel op de middelbare school als bij mijn vervolgopleiding, de pedagogische academie, genoot ik van de tekenlessen. Wilde er goed in zijn en deed enorm m’n best. 

Toen we met ons gezin halverwege de jaren negentig in Joure kwamen wonen ben ik naar schilderles gegaan. Heel trouw iedere maandagavond. Jaar in jaar uit, niet uit gewoonte maar uit passie. Het gevoel niet zonder te kunnen.

In de loop der jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld in mijn eigen handschrift, vaak niet binnen de lijntjes. Kenmerkend zijn de krachtige penseelstreek. Momenteel volg ik de kunstacademie waardoor ik meer uitgedaagd word en ook experimenteer met andersoortige materialen.